2012. július 3., kedd

Megérkeztünk...

Végre MEGÉRKEZTÜNK! Ugyan három hónap késéssel, az eredeti elképzeléseinkhez képest, de itt vagyunk. Van minden ami kell: csend, béke, nyugalom, virágillatú levegő, csörgedező patak, tölgyerdő.

A jókedvemet még az sem tudja lelombozni, hogy a ház amit béreltünk, egy romhalmaz. Úgy döntöttünk, hogy a cuccaink maradnak dobozokban, a bútoraink meg befóliázva, és még a nyár vége előtt keresünk másik házat a közelben, olyat, ahol lesz rendes helye az állatoknak és a takarmánynak, -és talán nekünk is.

Az internet sajnos minimál módban működik, egy-egy oldal betöltése legalább fél óra. Legnagyobb bánatomra a Skype-ot sem tudom folyamatos működésre bírni.

A legfontosabb tennivalókkal végeztünk. Lekaszáltuk a füvet, megnyírtuk a sövényt, szereltünk csengőt a kapura, tettünk lókoponyát a bejárat elé, és zászlókat az ablakba. Miközben az udvar gyepszőnyegében gyönyörködtem, (lábujjilag) fájdalmas felismerést tettem: téglajárda van a gyepszőnyeg alatt. A kibontása hat és fél órába, négy liter ásványvízbe, és rengeteg fürdővízbe került, ebben a szép nyári napsütéses időben. A végeredményt tekintve, megérte a fáradságot. A gyepszőnyeg felszedése közben kiderült, hogy a két épület között is van járda, továbbá a ház körül is van terméskő szegély.

A napokban megérkeznek, az ideiglenesen barátainknál elhelyezett cuccaink is, bár elképzelésem sincs, hová tesszük el, hiszem minden helyiséget mennyezetig telepakoltunk. A virágjaimat már nagyon várom, és persze a többi állatunkat is. Addig is nagy sétákat teszünk a környéken, vizsláink legnagyobb örömére. A vízből alig lehet kirobbantani őket, így egy-egy séta két-három óra hosszát is eltart. Mivel a patak a kert aljában folyik, néha napközben is önállósítják magukat, (ezt csak a róluk csepegő vízből lehet sejteni) ezért a hét programja a kerítésépítés befejezése lesz.

A ház belsejéről nem igazán tudok képeket készíteni, mert most még plafonig ér a dobozhalom, de azért van olyan családtagunk akit ez cseppet sem zavar :)









Mint már oly sokszor, most is megígérem, hogy pár napon belül jelentkezem az újabb fejleményekkel. Remélem, sikerül is betartani...

19 megjegyzés:

  1. Na, végre, végre! A képek alapján nem tűnik szörnyűnek, de biztos így van, csak túl jók a felvételek! De a téglajárda gyönyörű! És egyáltalán - már majdnem a Vendvidéken vagytok! Mikor juttok az igazi házhoz, mármint munkailag?

    VálaszTörlés
  2. De jó!már úgy vártam, hogy jelentekezz!!

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy jelentkeztél, s már az új helyeteken vagytok.

    VálaszTörlés
  4. Szia! Szia! Remélem sikerül rácáfolnotok arra, hogy nyáron lehetetlen albit találni az Őrségben... nem csodálom, hogy feladtátok a felújítást; két házat szinkronban helyrehozni rengeteg idő, munka, a pénzről nem is beszélve. Meg hát, a sajátjával csak szívesebben törődik az ember... menjetek sátrazni a másikba! ;)
    Hanem az itteni kert azért elég szimpi. Hogy élvezhetik a vizslák!
    Drukkolok, drukkolok továbbra is!

    VálaszTörlés
  5. Izgalmas időszak, várom a folytatást. :)

    VálaszTörlés
  6. Régóta olvasgatlak.... Remélem hamar találtok házat....
    A Vendvidék szerelmet abszolút megértem. Tavaly nyáron jártunk arra. Hajszál híja, hogy a páromat onnan haza tudtam cipelni.:-)Nekünk nagyon messze lett volna a családtól.:-(

    VálaszTörlés
  7. De jó, hogy újra hírt adtál Magatokról. Nagyon bátor döntés volt messzire költözni, de a képeket látva, megéri. Úgy látom, hogy kerülnek még elő ott kincsek, csak ki kell bontani. Türelem, és kitartás! Várom a további híreket.

    VálaszTörlés
  8. Hát ez egy csodaszép hely!--és abban a faházban?..vagy az csak bónusz?Atéglajárdát pedig ha nem szereted ..add csak ide..nekem pont ilyen kell..Kitartást ..és sok sok képet (kérünk még!..)..a vizslák MÁR boldogok..nagyon vártalak már én is.....Örülök ..hogy már igy vagytok!..a cuccokat pedig hagyd békén..ugysem lehet elviselni egy rövidnadrágnál többet....Hátha itt maradtok..Várom leveled is..Sok sok szerencsét kivánok az új helyen..

    VálaszTörlés
  9. Csodás helyre költöztetek,imádjuk az őrséget,a vend vidéket.Fiamék is ott élnek,most jöttünk haza éppen,de augusztusban megyünk újra!:)) Kiváncsian várom a fejleményeket álmaitok valóra váltásáról!

    VálaszTörlés
  10. jaj, most latom, nagoyn szuper!! :)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szép hely. Biztos kellemesen érzitek magatokat.
    További jó munkát!
    GGy.

    VálaszTörlés
  12. Na mi van már?..valami újat szeretnénk!..Kiváncsian várom a fejleményeket..hiszen régóta nem adtál hirt magatokról!

    VálaszTörlés
  13. Karácsony készül, emberek!
    Szépek és tiszták legyetek!
    Súroljátok föl lelketek,
    csillogtassátok kedvetek,
    legyetek újra gyermekek,
    hogy emberek lehessetek! Wass Albert
    Áldott ünnepeket kívánok! Holdgyöngy

    VálaszTörlés
  14. hát ez olyan szuper albérlet, hogy ilyet csak egy albérletkirály.hu tudna nyújtani, vagy az albérletkirály erdésze, a téglajárdát én is megépíteném:)

    VálaszTörlés
  15. Nagyon tetszett ez az írás!
    De mi van azóta???

    Boldog vend életet!
    Mariann

    VálaszTörlés
  16. Várom a bejegyzéseket, de semmi. :( Jó lenne tudni mi van veletek.

    VálaszTörlés
  17. Hééééé!!! Legörgetek a lap aljára és nincs több bejegyzés....

    Mint a másik blognál... egyszer csak vége. A vége előtt....
    ...és 4 év telt el azóta....

    Szomorú vagyok.

    VálaszTörlés
  18. Érdekes lenne a folytatàs...

    VálaszTörlés
  19. Érdekes lenne a folytatàs...

    VálaszTörlés